Péče o vlnu

Péče o vlnu je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času.

 

Vlněné výrobky můžete svěřit prověřené čistírně, nebo si vyprat sami doma. NIKDY NEPERTE V PRAČCE!

 

Vlnu perte ručně a samostatně ve studené vodě, ideální je teplota do 30 °C, s pracím práškem na jemné prádlo, ideálně přímo na vlnu. Nepoužívejte mýdlo, nebo šampon. Při praní výrobek jen jemně promačkávejte, "nedrhněte" ani nedřete násilím.

Na vymáchání použijte vodu o stejné teplotě, v jaké jste vlnu prali. Sušení je ideální ve vodorovné poloze, nevzniká "lom" od šňůry. Nikdy výrobky neždímejte! Schnutí můžete urychlit zabalením do ručníku a jemným pomačkáním. Nikdy nedávejte schnout na slunce či jakýkoli přímý zdroj tepla.

 

Žehlete, ideálně ještě lehce vlhké, na jednu tečku (do 100 °C), u silnějších kousků můžete žehlit na vyšší teplotu. Teplotu potřebnou na vyžehlení vašeho konkretního kousku vyzkoušejte postupným přidáváním teploty na žehličce - začínejte od teploty nižší! Žehlete po rubové straně.

 

TIP: Vyžehlené šátky a šály věšte na ramínka, jako kalhoty, vytvoří vám méně skladů, než pokud jsou poskládané v poličce.

 

Skvrny je lépe nechat vyčistit v čistírně, případně se s obsluhou čistírny poradit, zda a která skvrna pouští lépe chemickým čištěním, či ručním praním. 

Provozovatel webu, Pashmina.cz, se sídlem Olbramovická 705, Praha 4 - 142 00, IČ: 09885277, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.

Souhlasím